IHC Architects

De passie van Ferdy

  • test :

Ferdy

 

“Ik doe nooit concessies aan kwaliteit en esthetiek”

 

Ferdy Gevers (35) is een typische drijvende kracht op de achtergrond. Als calculator is hij bij nagenoeg ieder project van IHC architects betrokken. Echter, in een bescheiden, maar ongelooflijk belangrijke rol op de achtergrond. Toch lonkt ook de voorgrond bij Ferdy, het in contact staan met opdrachtgevers en partners en het begeleiden van bouwprojecten. Daarom is hij sinds enige tijd ook de vaste projectleider van IHC architects in Spanje. Als partner werkt hij aan bouwprojecten in Spanje, van a tot z.

 

Van Nederland, naar Curaçao, naar Spanje

 

Zo’n tien jaar geleden verliet Ferdy Nederland, om zijn geluk op Curaçao te beproeven. Met een opleiding technische bouwkunde in zijn achterzak vond hij al snel een goede baan. In de avonduren werkte hij ook nog voor IHC architects. De laatste periode van zijn vijf jaar durende avontuur op Curaçao heeft hij als zelfstandig ondernemer gewerkt en nog altijd als waardevolle partner van IHC architects. Dat partnerschap is nu uitgebreid naar Spanje, sinds Ferdy vijf jaar geleden naar Barcelona verhuisde.

 

Samenwerking met IHC architects

Villa Coral Estate nieuwbouw Curacao, moderne architectuur IHC architects

De klik tussen het team van IHC architects en Ferdy was een onvermijdelijke, als je alle gelijkenissen bij elkaar optelt. “We delen dezelfde passie voor mooie objecten en hebben dezelfde opleiding gevolgd. Ook onze interesse en smaak komen overeen. We zijn bijvoorbeeld niet voor niets allemaal naar het buitenland vertrokken”, zo licht Ferdy toe. Een goede match dus, waaruit al snel een waardevolle samenwerking volgde.

 

Ferdy’s expertise als calculator

Villa Vista Royal moderne bouw Curacao, architectuur IHC architects

Ferdy berekent het financiële plaatje van nagenoeg alle projecten van IHC architects, over de hele wereld. Hij heeft een kort lijntje met Geert, Joris en Rene, die zich bezighouden met ontwerpen, het begeleiden van de bouw en klantencontact. “Als de wensen van de opdrachtgever in kaart zijn gebracht, geef ik vervolgens aan wat het project gaat kosten.” Dat klinkt eenvoudig, maar daar komt behoorlijk meer bij kijken. “In het programma van eisen wordt het aantal badkamers en slaapkamers, vierkante meters, etc. in kaart gebracht. Vaak geeft de opdrachtgever ook een budget. Dan is het vervolgens aan mij om te kijken of dit haalbaar is.”

 

De uitdagingen als calculator

IHC architects staat bekend om maximale kwaliteit en het gebruik van hoogwaardige materialen. “We doen dan ook geen concessies in materiaalgebruik om de prijs te drukken, als een project bijvoorbeeld duurder uitvalt dan het budget van de opdrachtgever.” Ferdy’s persoonlijke uitdaging zit ‘m in het zoeken van passende alternatieven. “Ik wil niet sleutelen aan de kwaliteit en esthetiek van een ontwerp. Dus dan moet ik op zoek naar goede alternatieven, om toch tot een wenselijke calculatie te komen. Dat triggert me om creatief te worden en dat vind ik ongelooflijk leuk aan mijn rol als calculator.” Vaak gaat er veel budget op aan de afwerking van een pand, omdat we met IHC architects veelal in het hogere segment actief zijn. “We laten ons nooit verleiden om voor een goedkopere oplossing te kiezen, die afbreuk doet aan de kwaliteit en/of uitstraling. Dat zie je meteen. Maar we kunnen bijvoorbeeld wel kosten besparen met funderingsconstructies. Hoogte kan namelijk veel doen in prijs. Door een nieuwbouwproject een halve meter te laten zakken, kunnen we soms wel binnen het budget blijven.”

 
Partner in Spanje

Team IHC Spanje, architectenbureau IHC architects

Na vijf jaar op Curaçao te hebben gewoond, ging het opnieuw kriebelen bij Ferdy. Hij vertrok met zijn vriendin naar Spanje, waar hij naast calculator nu ook de rol van partner in Spanje heeft. “Minder achter het beeldscherm en meer op de voorgrond. Een aangename afwisseling. Ik begeleid het hele bouwproces van projecten die we in Spanje ontwikkelen.” Een ideale opening voor IHC architects naar de Spaanse markt. “We hebben nu een aantal projecten in Spanje ontwikkeld en er gaan er zeker meer volgen.” Ondertussen is Ferdy ook nog altijd op de achtergrond betrokken bij de calculatie van projecten.

 

Kennismaken met IHC architects om te toetsen of wij aan uw verwachtingen voldoen? Maak hier een vrijblijvende afspraak in Nederland, Curaçao of Spanje.