STATE of Architecture
Renovation farmhouse Gemert
Renovation farmhouse Gemert
Monumentale woonboerderij

Verbouwing Woonboerderij

Ontwerp voor een interne verbouwing van een monumentale woonboerderij te Gemert. Een open vide in de leefkeuken zorgt voor een royale hoogte en veel licht. De bestaande opkamer wordt bij het woongedeelte getrokken. Waarbij de zichtbare authentieke houten spanten het bijzonder fraaie karakter van de boerderij weergeeft.

Verbouwing monumentale woonboerderij Gemert

Deze verbouwing van een bestaande monumentale woonboerderij in Gemert is grondig aangepakt. De bestaande boerderij is volledig gestript en verbouwd tot een moderne landelijke woonboerderij. De verbouwing van de boerderij is in 2017 gestart en begin 2018 opgeleverd, waarbij de opdrachtgever de woning in eigen beheer heeft uitgevoerd. Het creatieve vakmanschap van deze zelfbouwer heeft mede gezorgd voor dit fraaie eindresultaat.

 

Architectuur

De woonboerderij is voorzien van een ruime open vide ter plaatse van de leefkeuken. Dit geeft de ruimte een royale hoogte en veel daglichttoetreding. De bestaande opkamer is bij de woonkamer getrokken, waarbij de zichtbare authentieke houten spanten het bijzonder fraaie karakter van de woonboerderij versterkt.

IHC architects is verantwoordelijk voor zowel de architectuur van het exterieur, als het interieurontwerp. Daarnaast hebben wij zorg gedragen voor de bouwkundige tekeningen en de aanvraag van de omgevingsvergunning.

PROJECT DELEN
PROJECT INFORMATIE

Bouwjaar: 2016
Kaveloppervlak: - m²
Woningoppervlak: - m²
Slaapkamers:
Badkamers:

BIJZONDERHEDEN