IHC Architects
New industrial building
Bedrijfspand ontwerp Rijsouw Recycling Gemert, door IHC architects
Bedrijfspand architectuur Rijsouw Recycling Gemert, door architectenbureau Nederland IHC architects
Kantoorgebouw ontwerp Rijsouw Recycling Gemert, architectuur IHC architects
Bedrijfspand design Rijsouw Recycling, door IHC architects
Interieur bedrijfspand Nederland Rijsouw Recycling, ontwerp IHC architects
Modern interieur bedrijfspand Rijsouw Recycling, door IHC architects
Modern bedrijfspand Rijsouw Recycling door, modern ontwerp IHC architects
Modern ontwerp bedrijfspand Rijsouw Recycling, door Nederlands architectenbureau IHC architects
New industrial building
Bedrijfspand ontwerp Rijsouw Recycling Gemert, door IHC architects
Bedrijfspand architectuur Rijsouw Recycling Gemert, door architectenbureau Nederland IHC architects
Kantoorgebouw ontwerp Rijsouw Recycling Gemert, architectuur IHC architects
Bedrijfspand design Rijsouw Recycling, door IHC architects
Interieur bedrijfspand Nederland Rijsouw Recycling, ontwerp IHC architects
Modern interieur bedrijfspand Rijsouw Recycling, door IHC architects
Modern bedrijfspand Rijsouw Recycling door, modern ontwerp IHC architects
Modern ontwerp bedrijfspand Rijsouw Recycling, door Nederlands architectenbureau IHC architects
Robuust elegant

Nieuwbouw bedrijfspand

Het bedrijfsgebouw is streng doch fraai vormgegeven en vroeg om een helder concept. De opgelegde beperkingen in kleurgebruik en volumevariaties zijn aangegrepen om slechts één architectonisch accent toe te voegen aan het rechthoekige volume. Het met wit stucwerk gematerialiseerde kantoorgedeelte bevindt zich aan de voorzijde van het pand.

Nieuwbouw Bedrijfspand recyclingbedrijf

In Gemert is in 2013 een nieuwbouw bedrijfspand voor Rijsouw metaal recycling gerealiseerd. Wegens ruimtegebrek heeft IHC architects hiervoor een bedrijfspand afgestemd aan de nieuwe eisen ontworpen. Eind 2013 werd de nieuwbouw van het pand opgeleverd. Het bedrijfspand is gelegen op Wolfsveld 2, het nieuwe industrieterrein van Gemert.

 

Architectuur

Het bedrijfsgebouw is streng doch fraai vormgegeven en vroeg om een helder concept. De opgelegde beperkingen in kleurgebruik en volumevariaties zijn aangegrepen om slechts één architectonisch accent toe te voegen aan het rechthoekige volume. Het met wit stucwerk gematerialiseerde kantoorgedeelte bevindt zich aan de voorzijde van het pand. Hierbij wordt ruim zicht gehaald door de transparante hoekopening in de gevel. Een opvallend accent in de gevel is de glazen gevelpartij die het kantoor omlijst. De luifel zorgt naast zonwering tevens voor een representatief beeld.

Om het kantoorgedeelte meer aandacht te geven is het bedrijfsgedeelte somber weergeven. Door het hevige heftruckverkeer is er voor een extra hoge betonnen plint gekozen die tevens dient als bescherming tegen het opspattend vuil en zand. Grote daklichten zorgen voor voldoende daglicht in de hal.

IHC architects is bij dit project nauw betrokken geweest vanaf ontwerp tot het maken van werktekeningen. In de ontwerpfase zijn verschillende varianten gepresenteerd aan de opdrachtgever. Voor het aanvragen van de omgevingsvergunning heeft IHC architects de bouwtekeningen, EPC berekening en bouwbesluittoets verzorgt. Samen met aannemer Valeres Industriebouw B.V. zijn de werktekeningen gemaakt. Tijdens de uitvoering heeft IHC architects de bouw begeleid.

 

Interessante links:

Valeres Industriebouw

PROJECT DELEN
PROJECT INFORMATIE

Bouwjaar: 2013
Opp. kavel: - m²
Opp. bedrijfspand: - m²

BIJZONDERHEDEN

Loods met daklichten
Flexibele kantoren