IHC Architects
New industrial building
Bedrijfspand ontwerp Rijsouw Recycling Gemert, door IHC architects
Bedrijfspand architectuur Rijsouw Recycling Gemert, door architectenbureau Nederland IHC architects
Kantoorgebouw ontwerp Rijsouw Recycling Gemert, architectuur IHC architects
Bedrijfspand design Rijsouw Recycling, door IHC architects
Interieur bedrijfspand Nederland Rijsouw Recycling, ontwerp IHC architects
Modern interieur bedrijfspand Rijsouw Recycling, door IHC architects
Modern bedrijfspand Rijsouw Recycling door, modern ontwerp IHC architects
Modern ontwerp bedrijfspand Rijsouw Recycling, door Nederlands architectenbureau IHC architects
New industrial building
Bedrijfspand ontwerp Rijsouw Recycling Gemert, door IHC architects
Bedrijfspand architectuur Rijsouw Recycling Gemert, door architectenbureau Nederland IHC architects
Kantoorgebouw ontwerp Rijsouw Recycling Gemert, architectuur IHC architects
Bedrijfspand design Rijsouw Recycling, door IHC architects
Interieur bedrijfspand Nederland Rijsouw Recycling, ontwerp IHC architects
Modern interieur bedrijfspand Rijsouw Recycling, door IHC architects
Modern bedrijfspand Rijsouw Recycling door, modern ontwerp IHC architects
Modern ontwerp bedrijfspand Rijsouw Recycling, door Nederlands architectenbureau IHC architects
Robust elegance

New industrial building, NL

The industrial building is strict but beautifully designed as the project asked for a clear concept. The restrictions imposed on color use and volume variations were used to add only one architectural accent to the rectangular volume. The office area materialized with white stucco is located at the front of the building.

New industrial building, recycling company

In 2013 a new building for Rijsouw metal recycling was realized in Gemert, the Netherlands. Due to lack of space, IHC architects has designed an industrial building to meet the new requirements. The construction of the new building was completed at the end of 2013. The business premises are located at Wolfsveld 2, the new industrial area of ​​Gemert.

 

Architecture

The industrial building is strict but beautifully designed. The project asked for a clear concept. The restrictions imposed on color use and volume variations were used to add only one architectural accent to the rectangular volume.

The office area materialized with white stucco is located at the front of the building. This provides ample visibility through the transparent corner opening in the facade. A striking accent in the facade is the glass facade that frames the office. The awning also provides a representative image in addition to sun protection. To give the office part more attention, the business area is gloomy.

Due to the heavy forklift traffic, an extra high concrete plinth has been chosen which also serves as protection against the splashing dirt and sand. Large roof lights ensure sufficient daylight in the hall.

IHC architects has been closely involved in this project from design to creating construction documents. Various variants were presented to the client during the design phase. IHC architects provided the building plans and EPC calculation for the application for the environmental permit. Together with contractor Valeres Industriebouw B.V. the construction drawings were made. During the implementation, IHC architects supervised the construction.

 

Interesting links:

Valeres Industriebouw

SHARE PROJECT
PROJECT INFORMATION

Year of construction: 2013
Plot size: - m²
Size building: - m²

DETAILS

Roof lights
Flexibele offices