STATE of Architecture
Complete metamorfose

Moderne villa Brakkeput

De woning en bijgebouwen waren aan een grondige verbouwing toe om te voldoen aan de hedendaagse standaarden en de wensen van de opdrachtgever. De voormalige carport is volledig gestript, waarbij alleen de draagstructuur is behouden en omgevormd tot een appartement. Voor het woonhuis geldt dat op de buitenmuren, de constructievloeren en een enkele draagmuur na, de woning volledig is gestript.

Middels renovatie naar transformatie

Tussen landhuis Brakkeput Mei Mei en de haven Asiento ligt deze voormalige Shellwoning. De oorspronkelijke woning is in de jaren ’50 voor een toenmalige Shelldirecteur gebouwd op een fantastische locatie met adembenemend uitzicht op het Spaanse water. De gedateerde woning is verbouwd tot een moderne tropenwoning. De moderne villa is gelegen te Brakkeput Mei Mei.

De woning en bijgebouwen waren aan een grondige verbouwing toe om te voldoen aan de hedendaagse standaarden en de wensen van de opdrachtgever. Het voormalige gastenverblijf is volledig gesloopt en vervangen door een carport. De voormalige carport is volledig gestript, waarbij alleen de draagstructuur is behouden en omgevormd tot een ruim gastenappartement. Voor het woonhuis geldt dat op de buitenmuren, de constructievloeren en een enkele draagmuur na, de woning volledig is gestript.

 

Architectuur

Via een lange oprit komt men aan bij de imposante entree van de woning, drie hoge met shutters afgewerkte puien markeren de voorgevel van het woonhuis, waaraan eikenhouten accenten zijn toegevoegd om het geheel een tropisch karakter mee te geven. De Belangrijkste verblijfsgebieden zijn zo gesitueerd dat het uitzicht op het Spaanse water en de tafelberg optimaal benut worden. Het zeer ruime overdekte terras heeft prachtig uitzicht op het nieuwe zwembad, het Spaanse water en de Caribische zee.

 

Interessante links

Landhuis Brakkeput Mei Mei

PROJECT DELEN
PROJECT INFORMATIE

Bouwjaar: 2014
Opp. kavel: 5.000 m²
Opp. woning: 550 m²
Slaapkamers: 6
Badkamers: 3

BIJZONDERHEDEN

Fantastische locatie
Moderne villa
Grote carport + berging
Apart gastenverblijf
Buitenkeuken