STATE of Architecture
Architect duurzaam bouwen
IHC architects Nederland - Nijmegen

Architect Nijmegen

IHC architectenbureau in Nijmegen

Bent u op zoek naar een architect in Nijmegen? Wij vertellen u graag meer over de architectuur in Nijmegen.

De geschiedenis van de stad Nijmegen gaat meer dan 2000 jaar terug. De rijke geschiedenis is ook terug te zien in de bijzondere architectuur die in Nijmegen overal te bewonderen valt. Opvallend is dat Nijmegen ondanks haar lange verleden erg vooruitstrevend is in bijzondere en duurzame architectuur. Een voorbeeld hiervan is de Lenteloper brug hiernaast op de foto. Deze publieksfavoriet was bij de Architectuurprijs Nijmegen 2018.

De architectuur in een stad als Nijmegen bepaald voor een groot gedeelte het karakter van de stad en haar inwoners. Bij het ontwerpen van een woning houden wij dan ook rekening met het karakter van de buurt, naast de wensen van de opdrachtgever.

Bent u op zoek naar de beste architect in Nijmegen in 2023, dan adviseren wij STATE of Architecture.

Architect nijmegen
duurzame Architect Nijmegen

Duurzame architect Nijmegen

Ook voor een duurzame (nieuwbouw) woning in Nijmegen bent u bij ons op het juiste adres. Hierbij kijken we verder dan het ontwerpen van een woning die zo lang mogelijk aan uw woonbehoefte voldoet. Belangrijk hierbij is met name de duurzame manier van bouwen die goed is voor mens en milieu. Dit betekent verstandig omgaan met open ruimte, maar vooral  ook met water, energie en grondstoffen. Wij bij IHC architects staan bij duurzame projecten voor een integrale aanpak waarbij er bewust en vooraf keuzes worden gemaakt.

Het begint bij een ontwerp waar vaak gericht wordt op zongericht bouwen waarbij de zonne-energie en lichtinval zo goed mogelijk wordt benut. Daarnaast kijken we naar isolatievoorzieningen met een hoge isolatie-waarde om de stookkosten te verlagen. Ook maken wij gebruik van energiezuinige cv-installatie en/of toepassing van zonnepanelen en andere energie winnende of -besparende installaties.

Maar u kunt nog veel meer doen door bijvoorbeeld duurzame apparatuur te installeren, denk aan een warmtepomp. Ook op water kunt u besparen door het hemelwater op te vangen, én zelfs te zuiveren via een rietveld in uw tuin. Samengevat, u kunt uw woning volledig laten ontwerpen middels duurzame en/of energie-efficiënte bouwtechnieken. Per woning of ontwerp zijn er legio mogelijkheden om de leefomgeving te verduurzamen.

Een duurzaam huis is wat ons betreft comfortabel, behaaglijk en vooral mooi om te zien. Verder is het mogelijk om flink geld te besparen op uw energiekosten. Door de invoering van het nieuwe energielabel zal de waarde van een duurzame woning alleen maar stijgen.

Modern architectenbureau in Nijmegen

Naast het ontwerpen van een duurzame woning, streven wij naar het realiseren van een modern en tijdloos resultaat waar u zich thuis voelt. We brengen uw wensen altijd goed in kaart en zorgen dat het ontwerp van uw huis uw thuis maakt. Een thuis is een van de belangrijkste elementen van ons welzijn. Wij willen onze klanten goed leren kennen en zo zorgen we ervoor dat dit belangrijke element ook in lijn is met u als eigenaar. streven naar een optimaal resultaat waardoor uw moderne woning werkelijkheid wordt.

Moderne architect Nijmegen
CONTACT

IHC architects Nederland

IHC architects Nederland heeft naast zijn kantoor in Nijmegen, ook vestigingen in Spanje en Curacao. De drie kantoren werken nauw samen en vullen elkaar aan in expertise.

Contact Nederland
Sending
ROUTEBESCHRIJVING | GOOGLE MAPS
VESTIGINGEN

Selecteer het gewenste kantoor

Sint-Stevenskerk Nijmegen, Nederland, uitzicht

IHC ARCHITECTS NEDERLAND

Molenveldlaan 144
6523 RN, Nijmegen
Nederland

T : (+31) (0)646217636
E : nederland@ihcarchitects.com

Klik op de foto voor de locatie in Google Maps

IHC ARCHITECTS CURACAO

Caracasbaaiweg 199A
Willemstad
Curacao

T : (+5999) 522 90 00
E : curacao@ihcarchitects.com

IHC architects in Barcelona Spanje

IHC ARCHITECTS SPANJE

Carrier d`Estruc 9
08002, Barcelona
Catalunya – Spanje

T : (+34) 688 924 150
E : spanje@ihcarchitects.com