STATE of Architecture
Architect duurzaam bouwen
IHC architects Nederland

Architect duurzaam bouwen

Duurzame woning laten bouwen

We zien de laatste tijd dat er veel meer vraag is naar een architect die duurzaam bouwt. Door huizen duurzaam te ontwerpen wordt er niet alleen zo lang mogelijk in de woonbehoefte voorzien. Naast deze behoefte is het ook goed voor mens en milieu en draag je dus bij aan een duurzamere wereld.

Deze bijdrage wordt gerealiseerd door verstandig om te gaan met water, energie en grondstoffen, maar ook met de open ruimte. Een architect die duurzaam doet bouwen staat met andere woorden voor een integrale aanpak waarbij er bewust en vooraf keuzes worden gemaakt.

Dus naast dat een duurzaam huis mooi is om te zien, is het ook goed voor mens en milieu. Er zijn een tal mogelijkheden waarop uw huis verduurzaamd kan worden.

Architect duurzame woning
Duurzaam architectenbureau

Mogelijkheden huis verduurzamen

Het begint bij een ontwerp waar vaak gericht wordt op zongericht bouwen waarbij de zonne-energie zo goed mogelijk wordt benut. Verder kijken we ook naar isolatievoorzieningen met een hoge isolatie-waarde om de stookkosten te verlagen. Ook maken wij gebruik van energiezuinige cv-installatie en/of toepassing van zonnepanelen en andere energie winnende of -besparende installaties.

Maar u kunt nog veel meer doen door bijvoorbeeld duurzame apparatuur te installeren, denk aan een warmtepomp. Ook op water kunt u besparen door het hemelwater op te vangen, én zelfs te zuiveren via een rietveld in uw tuin. Samengevat, u kunt uw woning volledig laten ontwerpen middels duurzame en/of energie-efficiënte bouwtechnieken. Per woning of ontwerp zijn er legio mogelijkheden om de leefomgeving te verduurzamen.

Een duurzaam huis is wat ons betreft comfortabel, behaaglijk en vooral mooi om te zien. Verder is het mogelijk om flink geld te besparen op uw energiekosten. Door de invoering van het nieuwe energielabel zal de waarde van een duurzame woning alleen maar stijgen.

Duurzame architect

IHC Architects is een duurzaam architectenbureau. Wij zorgen in samenwerking met u dat uw wensen optimaal vervuld worden. Door uw huis te verduurzamen is uw huis dus naast stijlvol, ook nog eens energiezuinig en zal uw huis meer waard worden in de toekomst. IHC Architects is uw partner op het gebied van duurzame woningen ontwerpen.

Duurzaam architectenbureau
CONTACT

IHC architects Nederland

IHC architects Nederland heeft naast zijn kantoor in Nijmegen, ook vestigingen in Spanje en Curacao. De drie kantoren werken nauw samen en vullen elkaar aan in expertise.

Contact Nederland
Sending
ROUTEBESCHRIJVING | GOOGLE MAPS
VESTIGINGEN

Selecteer het gewenste kantoor

Sint-Stevenskerk Nijmegen, Nederland, uitzicht

IHC ARCHITECTS NEDERLAND

Molenveldlaan 144
6523 RN, Nijmegen
Nederland

T : (+31) (0)646217636
E : nederland@ihcarchitects.com

Klik op de foto voor de locatie in Google Maps

IHC ARCHITECTS CURACAO

Caracasbaaiweg 199A
Willemstad
Curacao

T : (+5999) 522 90 00
E : curacao@ihcarchitects.com

IHC architects in Barcelona Spanje

IHC ARCHITECTS SPANJE

Carrier d`Estruc 9
08002, Barcelona
Catalunya – Spanje

T : (+34) 688 924 150
E : spanje@ihcarchitects.com